CYKLUSVEJLEDER

Et 1-årigt uddannelsesforløb

Uddannelsen til cyklusvejleder er for alle, der vil fordybe sig i kvinders cykliske natur. Det er både for dig, der vil have et solidt fundament for at vejlede andre kvinder i cyklusforståelse og for dig, der ønsker at arbejde dybere med din egen cyklus. Som cyklusvejleder bliver du en del af et nyt paradigme indenfor personlig udvikling og kvinders sundhed. 

Flere og flere får øjnene op for betydningen af at beskæftige sig med cyklus, og uddannelsen til cyklusvejleder giver dig metoder og substans i forståelsen af og arbejdet med cyklussen.

Uddannelsen er fagpersonlig. Det betyder, at du udover at få en faglig uddannelse også bliver ført igennem en personlig proces. Dette er afgørende for at kunne støtte andre i deres proces. Uddannelsen har fokus på at styrke din egen indre autoritet i det cykliske, som afsæt for at kunne vejlede og undervise andre.

Du kommer på forkant med viden om kvindekroppen, kvinders sundhed og det cykliske. Du vil møde den nyeste viden om kvinders fysiologi og hormonsystem og få praktiske værktøjer til at arbejde med dette. Desuden vil du få et nuanceret og dybt forankret blik for de psykologiske og spirituelle aspekter af cyklussen og konkrete øvelser til at lære dem fra dig.  

Som cyklusvejleder får du kort sagt faglig indsigt og en dyb integration af en helt ny metode til at arbejde med kvinders sundhed, psyke og spiritualitet.

 

Hvorfor tage en uddannelse som cyklusvejleder?

 • Du har lyst til personligt at fordybe din forståelse af det cykliske, det feminine princip og det at være kvinde.
 • Du ønsker at vejlede andre kvinder i cyklusforståelse  
 • Du vil bidrage til et nyt paradigme omkring kvindekroppen og kvinders cyklus
 • Du får en forståelse for cyklussens sprog. Hvad er det kroppen fortæller, når cyklussen er uregelmæssig, udeblivende, kommer med gener eller viser andre tegn på ubalancer – og hvad kan du gøre ved det?
 • Du bliver klædt ordentlig på til at forstå og arbejde med både de fysiske, psykiske og spirituelle aspekter af cyklussen.

Du lærer bl.a. om: 

Cyklusvejleder-modellen

De fire indre årstider 

Menstruationens fem faser

Det kvindelige hormonsystem 

Når der er gener 

Cyklus-coaching

Den store kvindecyklus fra menarche til visdomsårene 

Menarche-ceremoni 

Overgansalderen som powerzone  

Guidede visualiseringer 

Simple ritualer

Den kvindelige anatomi og fysiologi

Kropslige praksisser

Det feminine princip

 

 ”På uddannelsen til cyklusvejleder får du et solidt fagligt og personligt fundament for at arbejde med cyklusforståelse. Du får praktiske øvelser og værktøjer, du kan bruge, både i 1-til-1 sessioner og i grupper, hvad enten det er i kvindecirkler eller som undervisning på skoler eller for fagfolk.”

I løbet af det år uddannelsen varer, får du:

 • Fordybelse i cyklus, spiritualitet og femininitet. 
 • Viden om den kvindelige menstruationscyklus, livscyklus og mulige power-zoner i kvindelivet.
 • Redskaber til at afholde kvindecirkler om cyklus som fx red-tent og til at afholde menarche-ceremonier for unge og voksne kvinder.
 • En værktøjskasse så du har viden om, hvad der er på spil, hvis der er gener eller ubalancer i forbindelse med cyklussen og en værktøjskasse til at afhjælpe dette. Du lærer at anskue udfordringer fra både et fysisk og et psykisk perspektiv.
 • Indsigt i hvordan kvinders cyklus kan bruges som vejviser i kreative og professionelle processer, til personlig healing og som spirituel praksis.
 • Ritualer og praksisser til at kontakte livmoderens energi, fordybe kontakten til (kvinde)kroppen og særligt bækkenet– for dig selv og dem, du underviser

 

Du får også: 

 • En manual med de øvelser og den redskabskasse du får på uddannelsen, så du altid kan slå op og bruge dem.
 • Online forum til at connecte med hinanden og stille spørgsmål undervejs.
 • Mulighed for at blive certificeret cyklusvejleder og tage eksamen i slutningen af uddannelsen (dette er frivilligt).
 • Undervisning af førende eksperter indenfor kvinder, krop, feminisme og cyklus. 


”Med uddannelsen ønsker vi at skabe et nyt fagligt felt inden for kvinders sundhed og psyko-spirituelle udvikling. En uddannelse der giver dig redskaberne til at være foregangskvinde på det felt. Et afsæt for at kommende generationer kan vokse op og forstå og respektere deres iboende cyklus.” 

Uddannelsen er bygget op af, dels faglig viden baseret på functional medicine, dels praktiske øvelser, refleksionsøvelser og kropslig integration. Du bliver trænet i din evne til at facilitere gruppe- og 1:1-processer i cyklusforståelse. 

Uddannelsen til cyklusvejleder henvender sig til:

 • Sundhedsplejesker
 • Folkeskolelærere
 • Ungdoms- og efterskolelærere
 • Psykoterapeuter
 • Psykologer
 • Yogalærere
 • Ernæringsterapeuter
 • Zoneterapeuter
 • Jordemødre 
 • Coaches
 • Andre alternative behandlere
 • Forældre
 • Kvinder i alle aldre der gerne vil fordybe sig i deres egen cyklus
 • Kvinder med interesse i spiritualitet
 • Kvinder med interesse i det feminine 
 • Kvinder der faciliterer kvindecirkler 

Alle mennesker uanset alder, seksualitet og køn er velkomne uagtet hvilken kønsopfattelse, du har. 

"Vi har en vision om at alle kvinder i de kommende generationer kender til cyklussen som en kvindelig vej til selvindsigt og sundhed." 

Datoer: 

Modul 1: 27.-28. februar + 1. marts 2023 

Modul 2: 4.-5. maj 2023 

Modul 3: 5.-8. juni 2023 (retreat på Kirsebærgården på Sjælland) 

Modul 4: 29.-30. august 2023 

Modul 5: 19.-20. september 2023

Modul 6: 2.-3. november 2023  

Sted:

Uddannelsen afvikles i Københavnsområdet. Modul 3 er et retreat og afholdes på et retreatsted ca. 1½  times kørsel fra København (Kirsebærgården).

Der vil være lækre snacks, frugt samt the og kaffe på alle moduler.

Desuden er der fuld forplejning på retreatet (se prisen for retreatet nedenfor). 

Pris & tilmelding:  

Prisen for uddannelsen til Cyklusvejleder er kr 34.500.  

Du tilmelder dig ved at betale et ikke-refunderbart depositum kr. 6000,- . Det kan du gøre her.

Inden 30. januar 2023 betales yderligere kr. 6000. Herefter kan du vælge om du vil betale det resterende beløb samlet eller i 11 rater af 2200,-

Du er også velkommen til at betale hele beløbet på én gang ved tilmelding. Det kan du gøre her. 

Bemærk at retreatet i juni 2023 ikke er inkluderet i prisen, men afregnes individuelt med retreatstedet. Prisen er ca. kr 3750 for hele opholdet.

Har du spørgsmål til uddannelsen? 

Skriv os en mail på hej@cyklusinstituttet.dk og så svarer vi så hurtigt, vi kan. 

 

 

 

 

Uddannelsesansvarlige og undervisere

Cyklusinstituttet er etableret af Laila Tórsheim og Nanna Ewald Stigel. Med Cyklusvejlederuddannelsen ønsker vi at skabe en uddannelse i cyklusforståelse, der har et højt fagligt niveau og rummer en dybdegående proces for de enkelte deltagere. 

Vi ønsker med uddannelsen at skabe et solidt fundament for at vejlede i kvinders cykliske natur, som både giver grundig viden om cyklussens anatomi og fysiologi – samt de helbredsmæssige aspekter af cyklussen. Og giver god plads til fordybelse i og forståelse af cyklussen som kvinders vej til selvindsigt, indre styrke og et nærende liv. 

"Det er vores intention med uddannelsen at lægge grundstenene for, at cyklusforståelse fremover kommer på skoleskemaet og kommer til at indgå i relevante fag på videregående uddannelser indenfor fx psykologi og medicin. Og at cyklusforståelse bliver en integreret og respekteret del af (kvinde)livet i Danmark."  

De primære undervisere på uddannelsen er: 

Laila Tórsheim, cand.mag. i psykologi og yogalærer. Laila har mere end 17 års erfaring inden for yoga, selvudvikling og spiritualitet. Hun har fordybet og uddannet sig i det kvindelige igennem mange år. Laila har gennem 10 år ledet en videreuddannelse i yoga for kvinder, hvor hun har undervist og uddannet i de psykologiske, sundhedsmæssige og spirituelle aspekter af menstruationscyklussen. På Cyklusvejlederuddannelsen er Laila ansvarlig for de psykologiske, somatiske og spirituelle lag af cyklussen er på et højt fagligt niveau.  

Nanna Ewald Stigel, cand.mag. og ernæringsterapeut. Nanna har en travl klientpraksis, holder workshops og underviser på ernæringsterapeut-, psykoterapeut- og kropsterapeutuddannelser. Hun har speciale i hormonelle ubalancer, cyklus og fertilitetsproblemer og har gennem en lang årrække nørdet i kvinders biokemi og psykologi. Nanna er desuden forfatter til bogen ’Bliv gravid – Sådan styrker du din fertilitet’ (2015). På Cyklusvejlederuddannelsen er Nanna ansvarlig for de fysiologiske, psykologiske og helbredsmæssige lag af cyklussen. 

Laila & Nanna er begge uddannede Menstrual Health Facilitators i England.

Der vil også optræde gæsteundervisere live og online fra ind- og udland.